НачалоНовиниApple с $2.5 млн. глоба заради заблуждаващата реклама на iPad в Австралия

Apple с $2.5 млн. глоба заради заблуждаващата реклама на iPad в Австралия

1401
Написана от  nixanbal 10 юни 2012
Apple с $2.5 млн. глоба заради заблуждаващата реклама на iPad в Австралия

Съдът в Австралия реши да накаже Apple с над 2.5 милиона австралийски долара глоба заради заблуждаващото промотиране на новия им таблет като 4G устройство. И не защото новият iPad не поддържа LTE, той просто не може да работи в мрежата на тамошния 4G оператор Telstra.

Въпреки че по-рано Apple отвърна на първите критики от австралийските регулатори с възможност за "излъганите" собственици на новия iPad да получат обезщетение, сега се стигна до крайното решение компанията да бъде глобена.

С 2.25 милиона австралийски долара глоба и още 300 хиляди за юридически такси ще трябва да се разделят създателите на най-популярния таблет в света, макар че съдията по делото не е сигурен дали сумата е достатъчна.

Мордекай Бромберг от Федералния съд във Виктория иска детайли за това колко потребители са си купили новия iPad, докато е бил рекламиран като 4G устройство, а също и информация за финансовото състояние на компанията. Изглежда съдията смята, че колкото по-богата е Apple, толкова по-голяма трябва да е глобата, но от компанията са отвърнали, че това няма общо с измеренията на сумата.

Освен това Apple не смята, че има излъгани потребители, тъй като им е било предложено обезщетение.

Припомням ви, че новият iPad поддържа LTE мрежи, но работещи на 700 и 2100 MHz, а австралийският оператор Telstra предлага 4G на 1800 MHz.

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer