Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple трябва да обясни на хората, че Galaxy Tab всъщност не копира iPad

Apple трябва да обясни на хората, че Galaxy Tab всъщност не копира iPad

1644
Написана от  nixanbal 19 юли 2012
Apple трябва да обясни на хората, че Galaxy Tab всъщност не копира iPad

Таблетите на Samsung не са "достатъчно яки", за да бъдат объркани с iPad - тази култова реплика дойде от съдия във Великобритания, който преди десетина дни отсъди спора между двете компании в полза на южнокорейците. Днес стана ясно, че същият изисква от Apple да пусне съобщение на сайта си, а също и в няколко медии във Великобритания, че таблетите на Samsung не са копирали дизайна на iPad.

Според нареждането на съдия Колин Бърс Apple трябва да постави на английския си сайт въпросното съобщение за период от шест месеца, а освен това мнението да бъде публикувано в няколко вестника и списания в страната, така че да бъде поправено впечатлението на хората, че Samsung е заимствала идеи от дизайна на iPad.

А последното означава, че Apple трябва да плати за публикации в Daily Mail, Financial Times, Guardian Mobile и T3, показва копие от заповедта, любезно предоставена на Bloomberg от адвокатите на Samsung.

Предстои Apple да обжалва решението на съда, взето на 9 юли, но като цяло напрежението помежду им със Samsung продължава да ескалира и не е ясно какъв ще е следващият удар на Apple. Последните изглежда имат повече успех на родна земя в САЩ, но в Европа не винаги съдиите са на тяхното мнение.

ВИДЕО: "Вело Бургас" е още едно парче в пъзела на умния град

Знаете ли, че в Бургас е възможно да наемете велосипед с SMS, след което местоположението на колелото винаги може да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer