НачалоНовиниApple ще остане лидер при ултратънките лаптопи и през 2012 г. въпреки Windows 8

Apple ще остане лидер при ултратънките лаптопи и през 2012 г. въпреки Windows 8

1310
Написана от  nixanbal 09 юли 2012
Apple ще остане лидер при ултратънките лаптопи и през 2012 г. въпреки Windows 8

Тази есен на пазара ще дебютират първите ултрабуци с новата Windows 8, които се очаква да засилят интереса към тази категория машини. Според анализатори от DigiTimes Research обаче и през 2012 г. Apple ще остане лидер в сегмента със своята серия MacBook Air, която днес държи половината от този пазар.

За второто тримесечие на годината ултратънките модели от серията MacBook Air са достигнали 50% дял от доставките на ултрабуци в световен мащаб и анализаторите смятат, че този процент ще се запази или дори ще се увеличи до края на 2012-а. Това не дава добри прогнози за всички конкуренти, сред които Sony, Toshiba, Lenovo, HP и т.н.

През юни Apple актуализира своя MacBook Air, а скоро се очаква да покаже и негова версия с Retina дисплей.

Анализаторите на DigiTimes обаче не споделят прогнози за следваща година, когато би трябвало ултрабуците с Windows 8 да станат по-масови, а и повече производители да покажат такива устройства. Очаква се и средната цена на тънките лаптопи да се понижи.

Apple представи изцяло новия си Mac Pro - мощен настолен компютър с начална цена $5999

На започналата днес конференция за разработчици WWDC 2019 Apple представи дългоочаквания нов Mac Pro. Новата версия на настолния компютър няма…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer