НачалоНовиниApple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой

Apple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой

3624
Написана от  nixanbal 20 април 2021
Apple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой

Apple представи днес нов 24" iMac и iPad Pro с чипсета си M1, а заедно с тях навлезе и в нова продуктова категория. Тим Кук най-после повдигна официално завесата над очакваните AirTags - малки устройства, които се прикрепват към различни вещи и позволяват те да бъдат локализирани чрез приложение на iPhone. 

Подобни решения на пазара съществуват от години от различни производители, като преди три месеца и Samsung показа своите SmartTags. 

Решението на Apple носи името AirTag и всяко от тези големи колкото монета устройства струва по 35 евро (119 евро за пакет от 4 броя). 

Apple airtag-accessories-bag-042021 big carousel.jpg.large 2x

AirTag са с компактна форма и леко тяло, имат висока защита от прах и вода IP67 и вграден говорител, който може да издава звук, когато изгубите някаква вещ, към която сте прикрепили такъв аксесоар. Дизайнът включва и махащо се капаче, което позволява лесно потребителят да подменя батерията.

Локализирането на всеки AirTag става през iPhone приложението Find My. За прецизната локация помага чипът на Apple U1, който използва ултрашироколентова технология. С нейна помощ на смартфона може с по-голяма точност да се определи разстоянието, посоката и точното местонахождение на AirTag-овете. 

Apple airtag-finding-screen 042021 inline.jpg.large 2x

От Apple обяснява, че, докато човек се движи, търсейки изгубената вещ с телефон в ръка, функцията Precision Finding използва данни от камерата, ARKit, акселерометъра и жироскопа, след което го насочва към изгубения AirTag чрез комбинация от звук, вибрация и визуална обратна връзка. 

Apple iphone12-airtag-findmyapp 042021 carousel.jpg.large 2x

Ако въпросният AirTag е извън Bluetooth обхвата, потребителите могат да използват мрежата Find My, за да го открият. За целта AirTag-ът се поставя в изгубен режим (Lost Mode) и потребителят може да бъде известен, когато аксесоарът бъде засечен някъде от друг човек, използващ Find My. 

Apple airtag-accessories-042021 big carousel.jpg.large 2x

С AirTag компанията предлага и различни възможности за персонализиране, включително аксесоари като ключодържатели за по-лесно окачване на различни вещи и дори гравиране през официалния сайт.

OnePlus 9 отстъпва на Pro модела, но също има Hasselblad камера на значително по-ниска цена

OnePlus 9 Pro е премиум смартфонът на компанията, който е събрал всички най-високи технологии, предлагани някога от OnePlus. Заедно с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer