Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple актуализира лаптопите MacBook Pro с по-мощни процесори, подобрени дисплеи и клавиатури

Apple актуализира лаптопите MacBook Pro с по-мощни процесори, подобрени дисплеи и клавиатури

2371
Написана от  nixanbal 13 юли 2018
Apple актуализира лаптопите MacBook Pro с по-мощни процесори, подобрени дисплеи и клавиатури

Apple представи днес актуализирани версии на част от мобилните си компютри. С подобрени характеристики са по-скъпите модели MacBook Pro с Touch Bar, които вече предлагат по-мощните процесори Intel, а също и някои нови екстри при дисплеите и клавиатурите си. 

15-инчовият модел вече може да бъде конфигуриран с Intel Core i7 и i9 процесори от 8-мо поколение, с до 32 GB RAM и 4 TB SSD памет, както и с Radeon Pro графика с 4 GB памет. Apple обещава 70% по-висока производителност.

По-малкият модел MacBook Pro с 13" екран може да се избере с Intel Core i5 и i7 процесори, с Intel Iris Plus 655 графика със 128 MВ eDRAM памет и до 2 TB SSD пространство. Тук Apple говори за 50% повече мощ спрямо предходното поколение на същата машина. 

Apple macbook pro update data manipulation simulations 07122018

Освен това и 15-, и 13-инчовите обновени лаптопи на Apple вече са с True Tone дисплей, който автоматично променя цветовата си температура спрямо околната такава. Също обща характеристика са обновените клавиатури, които вече са по-тихи. 

Apple MacBook Pro update 13in 15in 07122018

Това ще са и първите модели MacBook Pro с второ поколение на чипа Apple T2, който ще се грижи за изпълнението на команди, зададени с гласово управление при изричане на "Hey, Siri".  

нови модели MacBook Pro

Най-добрата новина, поне за тези, които са изчаквали с покупката на нов MacBook, е, че цените на освежените лаптопи не са се повишили спрямо предишните. Стартовата цена за 13" модел е $1799, а за по-големия - $2399.  

За съжаление остава тъжното отношение към портовете - цели 4 броя, но всички USB Type-C, така че - остава поканата за живот с долгъл под ръка. 

Официална премиера на Pixel 3a и Pixel 3a XL - най-достъпните смартфони на Google досега

На стартиралата днес конференция за разработчици Google I/O бяха представени официално смартфоните Pixel 3a и Pixel 3a XL. Двата модела…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer