Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple бележи близо 20% скок в продажбите на iPhone в Китай

Apple бележи близо 20% скок в продажбите на iPhone в Китай

890
Написана от  nixanbal 10 януари 2020
Apple бележи близо 20% скок в продажбите на iPhone в Китай

Декември на 2019 г. изглежда е бил особено успешен за Apple, чиито смартфони са били сред най-търсените на най-големия пазар в света - Китай. Данни на китайското правителство, цитирани от Bloomberg, сочат, че през този месец продажбите на iPhone са скочили с близо 20 на сто спрямо предходната година. 

18.7% е ръстът в продажбите на iPhone на китайския пазар през декември на 2019 г., което означава около 3.18 милиона броя. Този резултат е още по-впечатляващ на фона на общия спад за пазара там, свиващ се с 13.7% до под 30 млн. продадени смартфона. 

Apple успява да пробие с новата си серия iPhone 11 сред изключително силната конкуренция в Китай, където редица компании предлагат атрактивни устройства на по-ниски цени. Според анализатори успехът е завиден и предвид липсата на 5G поддръжка в тези модели - функционалност, която очакваме от iPhone едва през тази година. 

Все пак експертите отчитат, че със серията iPhone 11 компанията от Купертино предложи ключови подобрения в камерата и живота на батерията. Освен това в Китай Apple намали стартовата цена на смартфоните си с $50. 

Motorola възроди RAZR като смартфон със сгъваем дисплей за $1500

Motorola току-що обяви дългоочаквания си смартфон RAZR. Компанията възражда емблематичния си сгъваем телефон от 2004 г., като този път вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer