НачалоНовиниApple е наела двама бивши инженери от Mercedes в своя отдел за "специални проекти"

Apple е наела двама бивши инженери от Mercedes в своя отдел за "специални проекти"

692
Написана от  nixanbal 05 септември 2021
Apple е наела двама бивши инженери от Mercedes в своя отдел за "специални проекти"

Слуховете за електромобила на Apple започнаха още преди години, но сериозно се засилиха през 2021-а, като дори се появи информация, че компанията може да започне продукция на свое превозно средство след 3 години. Днес стана ясно, че двама бивши инженери на Mercedes са се присъединили към екипна на Apple, като част от нейния Отдел за специални проекти. 

Единият от новите служители е прекарал повече от 5 години в Porsche, след което, съвсем доскоро, е работил в Mercedes. Длъжността му е била с фокус върху масовата продукция на автомобили, управлението им, динамиката и софтуера. В момента този човек е инженер продуктов дизайн в Apple и е част от Отдела за специални проекти на компанията, потвърждава и профилът му в LinkedIn

Според MacRumors още един кадър на Mercedes е бил привлечен в Apple. 

Припомням ви, че през годините се изговори много за секретния проект "Titan" на Apple, зад който се предполага, че се крие разработката на самоуправляващ се електромобил. Слуховете минаха и през възможността Apple да се откаже от създаването на собствена кола, а само на платформата за такива, но последните детайли говорят за физическо превозно средство.

Foxconn, които и сега са партньори на Apple, са спрягани като един от потенциалните им помощници и в създаването на електромобила.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer