НачалоНовиниApple е патентовала Touch Bar с разпознаваща силата на натиска технология

Apple е патентовала Touch Bar с разпознаваща силата на натиска технология

773
Написана от  nixanbal 27 ноември 2020
Apple е патентовала Touch Bar с разпознаваща силата на натиска технология

През 2021 г. очакваме Apple да представи нови лаптопи MacBook със сериозни промени по дизайна, каквито не видяхме дори при поседните модели с чипсета М1. Една от новостите при тези лаптопи догодина може да е обновеният Touch Bar, който ще може да разпознава силата на натиска.

Информация за това идва от сайта Patently Apple, които разкриват, че миналата година Apple е патентовала въпросното решение. Това означава, че лентата сензорен дисплей над клавиатурата при лаптопите MacBook Pro в бъдеще би могла да разпознава силата на натиск.

Такова решение от Apple сме вижадли многократко в различни продукти досега, започвайки с дисплея на Apple Watch, преминавайки през тъчпада на MacBook, та чак до екрана на iPhone. И докато днес компанията премахна т.нар. Force Touch от дисплеите на новите си устройства, скоро технологията може да се завърне. 

Mac-Touch-Bar-with-Force-Touch

Идеята на Force Touch в Touch Bar-а на MacBook Pro би могла да бъде в посока по-малко неволни докосвания и активирания на различни команди, което днес често се посочва като проблем от потребителите и това е една от причините Touch Bar да е сред най-нехаресваните решения при лаптопите на Apple.

Дали Force Touch действитено ще се появи в сензорната лента в бъдещите модели MacBook Pro - предстои да разберем.

5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

През септември Motorola представи един от най-интересните си смартфони за 2020 г. - Moto G9 Plus. Той не е толкова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer