НачалоНовиниApple е платила близо $1 млрд. неустойки на Samsung заради по-малко поръчани OLED панели

Apple е платила близо $1 млрд. неустойки на Samsung заради по-малко поръчани OLED панели

455
Написана от  nixanbal 14 юли 2020
Apple е платила близо $1 млрд. неустойки на Samsung заради по-малко поръчани OLED панели

Samsung е получила $950 милиона от Apple заради това, че компанията от Купертино не е поръчала предварително уговорения брой OLED панели от корейския производител. Информацията идва от доклад на Display Supply Chain Consultants, като в него сумата е още по-голяма от по-рано съобщените $750 милиона от TheElec. 

Новината е добра за доставчика, подразделението за дисплеи на Samsung, който във финансовите си резултати за второто тримесечие на 2020 г. посочва, че за периода има еднократни постъпления от бизнеса с дисплеи, но без да назовава сумата. Така според източника въпросното плащане от Apple е извело бизнеса с дисплеи на корейците на печалба, а иначе се е очаквала загуба. 

SDCC посочва, че това плащане е неустойка за това, че Apple не е купила толкова OLED панели за смартфони, колкото предварително е била договорила със Samsung. А предварителната договорка със сигурност е била свързана с отстъпки при по-големи количества, но заради COVID-19 бизнесът на Apple, а и на всички други производители, пострада сериозно и продажбите в периода изглежда са били по-ниски от очакваните. 

Интересното е, че такава неустойка Apple не плаща на Samsung Display за първи път. През второто тримесечие на 2020 г. компанията от Купертино се е разделила с $684 млн. заради същото, припомня SamMobile. 

На живо от световната премиера на Samsung Galaxy S10e, S10 и S10+

Здравейте от Tobacco Dock тук в Лондон, където Samsung току-що представи новите си смартфони от серията Galaxy S10. Основните модели…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer