НачалоНовиниApple е погнала онлайн потребителите, изнасящи информация за нейни необявени продукти

Apple е погнала онлайн потребителите, изнасящи информация за нейни необявени продукти

945
Написана от  nixanbal 26 юни 2021
Apple е погнала онлайн потребителите, изнасящи информация за нейни необявени продукти

Apple е започнала акция срещу онлайн потребителите, които изнасят ранна информация за необявени нейни планове и продукти, т.нар. "лийкъри". За това сподели в китайската социална мрежа един от най-популярните и винаги точни в прогнозите си профили, познат с името Kang. 

Въпросният Kang в миналото е изнасял ранна информация за цялата серия iPhone 12, още преди да бъде обявена. Споделял е предварителни детайли за HomePod Mini и много други. 

Сега Kang споделя, че е получил имейл от представляваща Apple правна фирма, която го предупреждава да не изнася информация за необявени нейни продукти, защото тя може да даде предимство на конкурентна компания или да заблуди потребителите, че се задава устройство, което може да не бъде обявено. 

Според Kang той е само един от група потребители, до които е било изпратено такова предупредително писмо. Не е ясно обаче кои и колко са останалите. 

Потребителят казва, че вече няма да споделя информация за необявени продукти на Apple, защото профилът му ще бъде наблюдаван. Интересното е, че Kang, а и други като него, в последните години започнаха да разкриват детайли за нови устройства, без да разкриват изображения или да назовават нищо конкретно, а чрез гатанки и добре завоалирани съобщения. Въпреки това обаче тези потребители са попаднали в полезрението на Apple. 

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max имат подобрени камери и батерии, 120 Hz дисплеи и до 1 TB памет

Apple представи днес новите си смартфони от серията iPhone 13, начело с премиум моделите iPhone 13 Pro и iPhone 13…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer