НачалоНовиниApple е получила разрешение да тества самоуправляващи се автомобили в Калифорния

Apple е получила разрешение да тества самоуправляващи се автомобили в Калифорния

1003
Написана от  nixanbal 17 април 2017
Apple е получила разрешение да тества самоуправляващи се автомобили в Калифорния

Apple е получила разрешение от властите да тества самоуправляващи се автомобили по обществените пътища в Калифорния, става ясно от публикувана на 14 април информация в сайта на департамента по моторни превозни средства на щата. За какво му е на Тим Кук това разрешение, след като вече чухме, че Apple се е отказала да разработва собствен автомобил?

Apple всъщност не е единствената компания в списъка, където вече попадат Google, Tesla, BMW, Honda, Ford, Nissan и други, но това е първият официален знак, че компанията от Купертино има сериозни амбиции в сферата на самоуправляващите се автомобили. 

Не, Apple няма да създаде свой собствен автомобил от нулата. Вместо това усилията на компанията са в посока създаване на платформа за самоуправляващи се возила, която да се вгражда в превозните средства на други производители. 

Разрешението дава право на Apple да тества платформата си в три модела Lexus RX450h, които ще са придружавани от шестима шофьори, пише Bloomberg. Тестовете ще се провеждат по обществените пътища на най-големия американски щат (по население), което всъщност подсказва, че Apple са доста напред в разработките си. 

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer