Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple е придобила между 20 и 25 компании през последните 6 месеца, обяви Тим Кук

Apple е придобила между 20 и 25 компании през последните 6 месеца, обяви Тим Кук

930
Написана от  nixanbal 07 май 2019
Apple е придобила между 20 и 25 компании през последните 6 месеца, обяви Тим Кук

Оказва се, че въпреки растящото си богатство Apple всъщност не пести средства за придобиване на други компании и увеличава активите си с нови попълнения на всеки две-три седмици. Да, излиза, че Тим Кук купува нова компания по-често, отколкото аз ходя на кино. 

Информацията идва директно от шефа на Apple, който я сподели в интервю за CNBC. По думите му Apple основно търси "талант и интелектуална собственост", като придобива всичко, от което има нужда и което може да пасне в стратегиите ѝ за развитие. 

Така придобиване по една компания средно на всеки две или три седмици, споделя Тим Кук, като за последните 6 месеца броят им е 20-25.

А анонси за всяка сделка не се правят винаги, защото най-често става въпрос за малки компании и стартъпи. Има обаче и някои ключови придобивания, които всички помним. Такива са Beats, Shazam и Texture - услуга за абонаменти за дигитални списания, която изглежда е била важна добавка към портфолиото на Apple, преди анонса на собствената им услуга Apple News+ през март т.г.

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer