Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple е продала 41 милиона смартфона за последното тримесечие или 1.2 милиарда за 10 години

Apple е продала 41 милиона смартфона за последното тримесечие или 1.2 милиарда за 10 години

2746
Написана от  nixanbal 02 август 2017
Apple е продала 41 милиона смартфона за последното тримесечие или 1.2 милиарда за 10 години

Apple обяви финансовите си резултати за второто тримесечие на календарната 2017-а, в които отчита 7% ръст в приходите до $45.4 милиарда от $42.4 млрд. година по-рано, както и ръст в продажбите на iPhone. Общият брой продадени бройки от смартфоните на Apple за последните 10 години, откакто iPhone съществува, е прехвърлил 1.2 милиарда. 

За последните три месеца Apple е продала 41 милиона бройки от своите смартфони, което е лек ръст спрямо 40.4 милиона година по-рано. 

В този период общият брой на продадени iPhone-и е прехвърлил 1.2 милиарда. Припомням ви, че Тим Кук отчете 1 млрд. продажби преди година, така че за последните 12 месеца числото е скочило с цели 200 милиона. 

За пролетното тримесечие компанията от Купертино отчита още ръст в продажбите на iPad (11.4 млн.), който в този период получи сериозен ъпгрейд с няколко нови модела, включително достъпния нов iPad със стартова цена $329. 

ipad-pro-retina-thin copy

При Mac също има добри новини (4.3 млн.), а интересът към Apple Watch е скочил с 50%, отчита Apple. Приходите от услуги бележат 22% ръст и нов рекорд.

Независимо от позитивните резултати сега, всички погледи са насочени към финансовия отчет на Apple за следващото тримесечие, в чийто край очакваме премиерата на новите модели iPhone, включително на юбилейния iPhone 8 (или както ще се нарича финално). За тази четвърт Тим Кук прогнозира приходи между $49 и $52 милиарда.

Също по отношение на бъдещето на iPhone - Кук отбелязва, че с излизането на iOS 11 тази есен операционната система ще се превърне в най-голямата платформа за развитие на добавената реалност. 

MWC 2018: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Здравейте с един от любимите ми материали в nixanbal.com, които традиционно излизат всяка година в навечерието на Mobile World Congress.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer