НачалоНовиниApple е продала 41 милиона смартфона за последното тримесечие или 1.2 милиарда за 10 години

Apple е продала 41 милиона смартфона за последното тримесечие или 1.2 милиарда за 10 години

2128
Написана от  nixanbal 02 август 2017
Apple е продала 41 милиона смартфона за последното тримесечие или 1.2 милиарда за 10 години

Apple обяви финансовите си резултати за второто тримесечие на календарната 2017-а, в които отчита 7% ръст в приходите до $45.4 милиарда от $42.4 млрд. година по-рано, както и ръст в продажбите на iPhone. Общият брой продадени бройки от смартфоните на Apple за последните 10 години, откакто iPhone съществува, е прехвърлил 1.2 милиарда. 

За последните три месеца Apple е продала 41 милиона бройки от своите смартфони, което е лек ръст спрямо 40.4 милиона година по-рано. 

В този период общият брой на продадени iPhone-и е прехвърлил 1.2 милиарда. Припомням ви, че Тим Кук отчете 1 млрд. продажби преди година, така че за последните 12 месеца числото е скочило с цели 200 милиона. 

За пролетното тримесечие компанията от Купертино отчита още ръст в продажбите на iPad (11.4 млн.), който в този период получи сериозен ъпгрейд с няколко нови модела, включително достъпния нов iPad със стартова цена $329. 

ipad-pro-retina-thin copy

При Mac също има добри новини (4.3 млн.), а интересът към Apple Watch е скочил с 50%, отчита Apple. Приходите от услуги бележат 22% ръст и нов рекорд.

Независимо от позитивните резултати сега, всички погледи са насочени към финансовия отчет на Apple за следващото тримесечие, в чийто край очакваме премиерата на новите модели iPhone, включително на юбилейния iPhone 8 (или както ще се нарича финално). За тази четвърт Тим Кук прогнозира приходи между $49 и $52 милиарда.

Също по отношение на бъдещето на iPhone - Кук отбелязва, че с излизането на iOS 11 тази есен операционната система ще се превърне в най-голямата платформа за развитие на добавената реалност. 

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer