НачалоНовиниApple е продала над 100 милиона смартфона от серията iPhone 12

Apple е продала над 100 милиона смартфона от серията iPhone 12

991
Написана от  nixanbal 02 юли 2021
Apple е продала над 100 милиона смартфона от серията iPhone 12

Общите продажби от четирите смартфона в серията iPhone 12 на Apple вече са над 100 милиона. Постижението идва по-малко от 7 месеца след лансирането на моделите, а такъв успех не е имало от iPhone 6 насам. Този път обаче приходите за Apple са много по-сериозни.

Според анализа на Counterpoint Research продажбите на 100 милиона бройки от серията iPhone 12 са постигнати още през април 2021 г., което според доклада е 7 месеца от пускането на моделите, но всъщност е дори още по-кратък период. Припомням ви, че два модела дебютираха в края на октомври, а другите два - в началото на ноември.

За сравнение - 100 милиона продажби от предходната серия iphone 11 бяха достигнати за 9 месеца, а толкова добър резултат не е имало от iPhone 6, когато хората масово преминаваха към 4G моделите на Apple.

Apple

Т.нар. суперцикъл за подмяна на смартфоните тази година е предизвикан от новото поколение 5G мрежи и OLED екраните, налични при всички 4 модела iPhone 12. 

Новото е, че този път най-големият и скъп модел в серията, iPhone 12 Pro Max, е бил още по-търсен и делът му е 29% спрямо 25% за iPhone 11 Pro Max година по-рано. Затова и приходите от серията за Apple са с 22% по-високи. 

 

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer