НачалоНовиниApple е продала повече смартфони от Samsung и от Huawei през коледното тримесечие

Apple е продала повече смартфони от Samsung и от Huawei през коледното тримесечие

1223
Написана от  nixanbal 30 януари 2020
Apple е продала повече смартфони от Samsung и от Huawei през коледното тримесечие

Apple е успяла да изпревари конкурентите си в топ 3 и е продала повече смартфони от Samsung и Huawei, показват данните от няколко проучвания за последното тримесечие на 2019 г. Общата картинка за цялата изминала година обаче отрежда на компанията от Купертино трето място. 

Тим Кук току-що обяви финансовите резултати на Apple за последните три месеца на миналата година, които поставиха нов рекорд по отношение на приходите и печалбата за коледния период. Компанията обаче не споделя точни данни за продадени бройки и затова изчакахме проучванията на пазарните анализатори. 

продажби на смартфони в света за Q4 на 2019

Apple е била лидер на смартфон пазара за периода октомври-декември 2019 г. според няколко анализаторски фирми. Counterpoint Research изчислява, че тиражът на iPhone е достигнал 72.9 милиона броя спрямо 70 милиона бройки от смартфоните Galaxy на Samsung. Strategy Analytics също поставя Apple начело със 70.7 млн. спрямо 68.8 млн. за Samsung. Canalys имат сходни данни. 

Разминаване има единствено при IHS Markit, според които Samsung са били първи със 70.7 млн. спрямо 67.7 млн. за iPhone.

Във всеки случай обаче изглежда iPhone се завръща към славните си моменти и днес продължава убедително да носи ключовия дял от приходите на Apple. Причината в конкретния случай, разбира се, са успешните модели в серията iPhone 11, които направиха сериозна крачка напред по отношение на камера и живот на батерията. Американците ще се опитат да запазят набраната скорост с премиерата на нов модел в по-достъпния ценови сегмент през март, твърдят слуховете. 

продажи на смартфони в света за цялата 2019 г.

За цялата 2019 г. обаче класацията е по-различна. Samsung остава начело с 20% дял, следва Huawei с 16% и Apple с 13 на сто, сочат данни на Counterpoint. 

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer