НачалоНовиниApple и Qualcomm се споразумяха, оттеглят всички съдебни спорове

Apple и Qualcomm се споразумяха, оттеглят всички съдебни спорове

1161
Написана от  nixanbal 17 април 2019
Apple и Qualcomm се споразумяха, оттеглят всички съдебни спорове

Apple и Qualcomm обявиха, че са успели да достигнат до споразумение и са решили да прекратят всички съдебни спорове. Уреждането на отношенията между доскоро яростните противници включва изплащане на неназована сума от Apple към Qualcomm, а също и ново дългогодишно лицензионно споразумение. 

Точно така - не само Apple и Qualcomm са си стиснали ръцете, оставяйки в миналото всички вървящи в момента съдебни дела, но и са подписали ново 6-годишно споразумение, което влиза в сила от 1 април 2019 г. и включва доставка на чипове за бъдещите устройства на отхапаната ябълка. 

Това означава, че от една страна няма да има забрана за продажбите на iPhone в никоя страна по света, защото Qualcomm вече успяха да постигнат подобни съдебни решения. От друга страна Apple отново има на своя страна лидер в 5G модемите, но дали ще видим такива още в тазгодишните смартфони на компанията или през 2020-а - предстои да разберем. 

Така или иначе - радостна новина и край на безсмислените за потребителите текстове кой кого и за колко е осъдил. 

VIVACOM пуска 4.5G в пет големи града

От началото на април (или малко преди това) VIVACOM започва да предлага по-високи скорости за мобилен интернет в няколко големи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer