Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple иска да придобие McLaren, пише The Financial Times

Apple иска да придобие McLaren, пише The Financial Times

4665
Написана от  nixanbal 22 септември 2016
Apple иска да придобие McLaren, пише The Financial Times

Apple е била в преговори за придобиване на британския производител на спортни автомобили и собственик на отбор от Foruma 1 McLaren Technology Group, пише The Financial Times. McLaren побързаха да заявят, че в момента не са в никакви преговори за потенциална инвестиция, но не опровергават информацията, че такива е имало по-рано. 

Ако действително Apple са потърсили McLaren с цел пълно придобиване, както се посочва в статията, то това е поредното сивдетелство за сериозната амбиция на Тим Кук да се намеси в автомобилния бизнес. Според трите източника на сайта преговорите между двете компании са започнали преди няколко месеца, но не се посочва на каква фаза са в момента.

Припомням ви, че от няколко години вече се говори за плановете на Apple да създаде свой автомобил, като по-рано имаше слухове, че Тим Кук е разглеждал електромобила BMW i3 като потенциална основа за машината си. 

Според The Financial Times цената, която Apple би платила за McLaren на този етап, е между 1.2 и 1.8 милиарда евро, което би било най-сериозната сделка за създателите на iPhone след придобиването на Beats за $3 млрд. през 2014 г.

Официална премиера на Samsung Galaxy A8 и A8+ - двойна предна камера и голям безрамков дисплей

Samsung официално представи новите си модели от серията Galaxy A, които този път са приели схемата с имената на флагманите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer