НачалоНовиниApple изглежда работи по интегриран в екрана скенер за пръстови отпечатъци за iPhone

Apple изглежда работи по интегриран в екрана скенер за пръстови отпечатъци за iPhone

1620
Написана от  nixanbal 17 октомври 2020
Apple изглежда работи по интегриран в екрана скенер за пръстови отпечатъци за iPhone

Въпреки че новите смартфони iPhone 12 продължават да разчитат само на сканираща лица технология (Face ID) като метод на защита с биометрични данни, Apple изглежда не се е отказала и от скенера за пръстови отпечатъци Touch ID. Популярен с прецизните си прогнози информатор от Twitter сега подсказва, че компанията от Купертино разработва за iPhone интегриран в дисплея скенер за пръстови отпечатъци.

Всъщност Apple и днес представя устройства с Touch ID, само че в различни модификации. През 2020 г. видяхме iPhone SE с познатия отпреди години скенер за пръстови отпечатъци в хоум бутона, а през септември таблетът iPad Air се появи с такъв скенер в бутона за включване. 

Само че при iPhone изглежда Apple иска да предложи решението в най-съвременната му форма - интегрирано под дисплея. Това подсказва в Twitter профилът @L0vetodream, който публикува съобщението "MESA uts for iPhone". Джон Просър бързо го разтълкува, като обясни, че "MESA" е вътрешното кодово название за Touch ID, а "uts" идва от "under the screen" или "под дисплея". 

Screenshot 2020-10-17 at 8.40.26

На този етап не е ясно в кое поколение iPhone ще се появи въпросното решение, но би било логично, щом чуваме за тези планове още сега, това да се планира за следващия iPhone 13, очакван през есента на 2021 г.

Дали това ще се случи и Touch ID под дисплея най-после ще се появи в iPhone, както се предлага от редица смартфони с Android, макар и в далеч от съвършен вид, предстои да разберем. 

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer