Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple Maps използват карти и информация на TomTom, акциите на доставчика скачат

Apple Maps използват карти и информация на TomTom, акциите на доставчика скачат

1854
Написана от  nixanbal 12 юни 2012
Apple Maps използват карти и информация на TomTom, акциите на доставчика скачат

Един от акцентите в новата версия на iOS 6 е новото приложение Maps, което Apple въвежда, за да направи присъствието на Google в устройствата си още по-дискретно. Въпросните карти ще заменят Google Maps, като още от старта предлагат приятни екстри, сред които навигация завой по завой, информация за трафика и състоянието на пътищата, както и пълна интеграция с гласовия асистент Siri. Малко след конференцията WWDC, на която бе представена iOS 6 и новото приложение, стана ясно, че за него Apple си партнира с TomTom. 

TomTom пуснаха официална информация по случая, оформена като най-краткото прессъобщение, на което е попадал погледът ми в последните 7 години. В нея компанията за навигационни решения съобщава следното:

"TomTom подписа глобално споразумение с Apple за предоставяне на карти и друга свързана информация. Повече детайли около споразумението няма да бъдат доставени."

В първия момент ми стана много смешно, защото хем споменават за нещо много важно, хем във второто и последно изречение отсичат да не чакаме повече информация. На мен може да ми е прозвучало смешно, но новината, че Apple са подписали споразумение с TomTom веднага накара акциите на последните да скочат с над 12%.

tt
източник

И така, занапред Apple ще предлага навигация в смартфоните и таблетите си, подпомогната от TomTom, които вероятно освен самите карти предоставят данни за трафика, ремонтите по пътищата и т.н.

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer