НачалоНовиниApple мести производството на новия Mac Pro в Китай

Apple мести производството на новия Mac Pro в Китай

1066
Написана от  nixanbal 01 юли 2019
Apple мести производството на новия Mac Pro в Китай

Обявеният в началото на юни изцяло нов Mac Pro на Apple изглежда няма да се произвежда в САЩ, както предшественика си, а сглобяването на компонентите във финален продукт ще бъде поверено на фабрика в Китай. 

Компютърът с начална цена $5999 ще се произвежда от тайванската Quanta Computer във фабрика близо до Шанхай, пише The Wall Street Journal, посочвайки, че така Apple изнася единствения си ключов продукт, който досега се сглобяваше в Щатите. 

По този начин Тим Кук ще може да си спести разходи по доставките на различни компоненти, идващи от азиатски страни, а и изглежда Купертино вярват в доброто развитие на преговорите между САЩ и Китай. 

Новината идва заедно с края на данъчните облекчения, които Apple получаваше, за да сглобява предходния си Mac Pro във фабрика в Тексас, пише източникът.

Mac Pro

Китай обаче е логичен избор не само заради по-добрите финансови условия, а и заради факта, че страната е ключов пазар за Apple и 18% от приходите им през последното тримесечие са дошли тъкмо от там. 

В свое официално становище по въпроса говорител на Apple все пак акцентира върху това, че окончателното сглобяване на продукта е "само една част от производствения процес" и припомня, че в машината има компоненти от различни страни, включително от САЩ.

GoPro HERO 7 Black предлага изцяло нова система за стабилизация

GoPro представи новото поколение на популярните си екшън камери, което включва три модела и чисто нова система за стабилизация при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer