НачалоНовиниApple може да инвестира в собствена продукция на OLED панели, за да бъде независима от Samsung

Apple може да инвестира в собствена продукция на OLED панели, за да бъде независима от Samsung

756
Написана от  nixanbal 24 юли 2017
Apple може да инвестира в собствена продукция на OLED панели, за да бъде независима от Samsung

Феновете вече очакват новия iPhone 8, за който знаем, че ще предлага OLED дисплей. За юбилейния си модел слуховете твърдят, че Apple ще разчита на Samsung, които са лидер в производството на OLED панели за смартфони. В бъдеще обаче Тим Кук може би ще потърси начин да скъса зависимостите си от южнокорейския си партньор...

Нова информация от ET News твърди със спорна достоверност, че Apple планира да инвестира в собствен център за проучвания и разработки в сферата на OLED технологията. Това, разбира се, би било с цел компанията да осигурява сама за себе си необходимите за устройствата й дисплеи. 

Слуховете от корейските медии гласят, че Apple вече е закупила от Sunic System CVD машини (chemical vapor deposition), необходими за изграждането на поточна линия за OLED панели. Въпросният център щял да бъде позициониран в Тайван. 

Така че все още не е ясно дали Apple реално има интерес да се заеме с продукцията на OLED панели за бъдещите си модели iPhone, но ако това се случи и всичко се развива добре за Тим Кук, в бъдеще вероятно всички модели iPhone ще са с такива екрани. Припомням ви, че тази есен очакваме само iPhone 8 да бъде с OLED панел, докато iPhone 7S и iPhone 7S Plus ще са с LCD.

Първи стъпки към отпадане на роуминг таксите между България и Македония

След като преди няколко седмици се заговори за отпадане на роуминг таксите със страните от Западни Балкани, вчера в Струмица…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer