Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple може да инвестира в собствена продукция на OLED панели, за да бъде независима от Samsung

Apple може да инвестира в собствена продукция на OLED панели, за да бъде независима от Samsung

936
Написана от  nixanbal 24 юли 2017
Apple може да инвестира в собствена продукция на OLED панели, за да бъде независима от Samsung

Феновете вече очакват новия iPhone 8, за който знаем, че ще предлага OLED дисплей. За юбилейния си модел слуховете твърдят, че Apple ще разчита на Samsung, които са лидер в производството на OLED панели за смартфони. В бъдеще обаче Тим Кук може би ще потърси начин да скъса зависимостите си от южнокорейския си партньор...

Нова информация от ET News твърди със спорна достоверност, че Apple планира да инвестира в собствен център за проучвания и разработки в сферата на OLED технологията. Това, разбира се, би било с цел компанията да осигурява сама за себе си необходимите за устройствата й дисплеи. 

Слуховете от корейските медии гласят, че Apple вече е закупила от Sunic System CVD машини (chemical vapor deposition), необходими за изграждането на поточна линия за OLED панели. Въпросният център щял да бъде позициониран в Тайван. 

Така че все още не е ясно дали Apple реално има интерес да се заеме с продукцията на OLED панели за бъдещите си модели iPhone, но ако това се случи и всичко се развива добре за Тим Кук, в бъдеще вероятно всички модели iPhone ще са с такива екрани. Припомням ви, че тази есен очакваме само iPhone 8 да бъде с OLED панел, докато iPhone 7S и iPhone 7S Plus ще са с LCD.

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer