Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple може да купи бизнеса с 5G модеми за смартфони на Intel

Apple може да купи бизнеса с 5G модеми за смартфони на Intel

961
Написана от  nixanbal 23 юли 2019
Apple може да купи бизнеса с 5G модеми за смартфони на Intel

След като принуди Intel да се откаже от бизнеса с 5G модеми за мобилни телефони сега Apple е на път да го придобие. Според информацията от The Wall Street Journal сделката може да бъде на стойност $1 милиард. 

Припомням ви, че през април 2019 г. Apple и Qualcomm сложиха настрана всички съдебни пререкания и се споразумяха бизнес отношенията им да бъдат възстановени. Това накара Intel да обяви, че излиза от пазара на 5G модеми за смартфони, който за тях се оказа невъзможна авантюра без компанията от Купертино като клиент. 

Днес се появи новината, че тъкмо този изоставен бизнес може да бъде придобит от Apple, които предпочитат да произвеждат сами компонентите за своите устройства. Въпреки че през пролетта Тим Кук сключи споразумение с Qualcomm, в дългосрочен план целта е Apple да разработва собствени модеми и активите на Intel със сигурност ще подпомогнат този преход.

Прогнозите са, че сделката ще бъде официално обявена още следващата седмица, като стойността ѝ ще бъде $1 милиард. Срещу тази сума Apple ще придобие интелектуалната собственост и екипа на Intel, който стои зад 5G модемите им за мобилни телефони. 

Samsung представи 8k QLED телевизор с базирана на AI ъпскейлинг технология

Здравейте от City Cube на Messe Berlin, където в рамките на изложението IFA 2018 Samsung представи първия си QLED 8k…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer