Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple може да купи Shazam за $400 милиона

Apple може да купи Shazam за $400 милиона

980
Написана от  nixanbal 09 декември 2017
Apple може да купи Shazam за $400 милиона

Apple е на път да финализира сделка по придобиване на приложението Shazam, което позволява на потребителите да разпознават музика и друго съдържание чрез няколкосекунден аудиозапис. Новината все още не е официално потвърдена, но беше разпространена от няколко източника, включително TechCrunch и Recode. 

Според информацията Apple ще плати $400 милиона за Shazam, като сделката е била подписана тази седмица и ще бъде официално обявена в понеделник. 

Приложението за разпознаване на музика, филми и тв предавания ще бъде ценен актив в арсенала на Тим Кук, който все по-сериозно залага на услугите. Освен това Apple ще спести сериозни разходи от парите, които плаща на Shazam за насочване на потребителите от там към iTunes, а ще контролира и отношенията между Shazam и конкурентните Spotify и Google Play Music. 

Тим Кук може да използва и стартиралата преди време платформа за добавена реалност на Shazam - друга сфера, в която компанията му проявява сериозен интерес. 

Официална премиера на Samsung Galaxy Note 9 - повече мощ, батерия и чисто нов S-Pen

Ето го и него - на специалното събитие от серията UNPACKED току-що Samsung представи новия си топмодел при смартфоните -…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer