НачалоНовиниApple може да предложи новия iMac в цели 5 цвята

Apple може да предложи новия iMac в цели 5 цвята

518
Написана от  nixanbal 24 февруари 2021
Apple може да предложи новия iMac в цели 5 цвята

В очакване сме тази година Apple да продължи прехода към собствените си процесори и за по-мощните си компютри, като една от вероятните премиери е на чисто нов iMac. За настолния модел на компанията вече чухме, че ще предложи съвсем нов дизайн, вдъхновен от iPad Pro и iPhone 12, а сега се появи информация, според която той ще бъде наличен в 5 цвята. В последните години iMac се предлагаше само в сребрист цвят + тъмносив за Pro версията му. 

С новия iMac с Apple Silicon обаче производителят изглежда ще се върне към корените на този продукт, който преди повече от 20 години отново се е предлагал в 5 различни цвята (изображението отдолу).

original-imac-colors 

Разбира се, новите цветови опции ще са различни и според Джон Просър ще са идентични с тези, в които се предлага iPad Air, а именно сребристо/Silver, тъмносиво/Space Gray, зелено/Green, синьо/Sky Blue и розово/Rose Gold.

Изображението горе е само с илюстративна цел и не показва финален дизайн за новия iMac. 

Mac Pro Mini

Просър също така споделя някои детайли за очаквания Mac Pro с Apple Silicon, който щял да прилича на три или четири подредени един върху друг Mac mini (изображението отгоре). Това всъщност трябва да е по-малкият Mac Pro (Mac Pro Mini) с Apple Silicon, за който по-рано чухме и от Марк Гърман от Bloomberg. Очаква се този компютър да се появи до края на 2022 г., но не е изключено да го видим и още през настоящата. 

Припомням ви, че през 2020 г. Apple обяви, че ще премине от Intel към собствени процесори за всички свои компютри Mac, като преходът ще продължи около 2 години. Още в края на м.г. компанията започна с премиерата на MacBook Pro 13", MacBook Air 13" и Mac mini с Apple Silicon. Всички те се базират на фирмения чипсет M1, но се очаква в близките месеци да видим нови машини с още по-мощна платформа от Apple. 

Може би най-важните модели ще бъдат изцяло нови лаптопи MacBook Pro с 14" и 16" екрани, които ще имат и променен дизайн. 

ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Това е първият смартфон със сгъваем дисплей, който получавам за по-продължително ползване и се радвам, че…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer