НачалоНовиниApple може да премахне слушалките от комплекта на iPhone 12, за да стимулира продажбите на AirPods

Apple може да премахне слушалките от комплекта на iPhone 12, за да стимулира продажбите на AirPods

1351
Написана от  nixanbal 20 май 2020
Apple може да премахне слушалките от комплекта на iPhone 12, за да стимулира продажбите на AirPods

iPhone 12 може да пристига без слушалки в комплекта, пише анализаторът и експерт на тема Apple Минг-Чи Куо. Според него това ще стимулира продажбите на безжичните слушалки AirPods, които компанията продава отделно като аксесоар. 

До момента Apple включваше в комплекта на iPhone жичните слушалки EarBuds с Lightning порт, но от очаквания тази есен iPhone 12 такива няма да има в кутията. 

Според анализатора така компанията ще стимулира продажбите на безжичните слушалки AirPods.

Куо прогнозира, че в края на годината Apple ще пусне специални промоционални условия за AirPods, като не очаква нов модел преди 2021 г. Анализаторът обаче счита, че продажбите на този аксесоар ще се увеличат с още и е повишил прогнозата си от 80 млн. на 93 млн. продадени броя за 2020 г.  

Освен заради идеята да подсили продажбите на безжичните си слушалки, този ход би имал смисъл и поради факта, че много потребители вече разполагат с по няколко модела подоби жични слушалки и неслучайно те изчезнаха от комплектите на редица смартфони и с Android. Така се намалява глобалният отпадък от електроника, а от друга страна Apple може да регулира цената спрямо това. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer