НачалоНовиниApple може да премахне слушалките от комплекта на iPhone 12, за да стимулира продажбите на AirPods

Apple може да премахне слушалките от комплекта на iPhone 12, за да стимулира продажбите на AirPods

1021
Написана от  nixanbal 20 май 2020
Apple може да премахне слушалките от комплекта на iPhone 12, за да стимулира продажбите на AirPods

iPhone 12 може да пристига без слушалки в комплекта, пише анализаторът и експерт на тема Apple Минг-Чи Куо. Според него това ще стимулира продажбите на безжичните слушалки AirPods, които компанията продава отделно като аксесоар. 

До момента Apple включваше в комплекта на iPhone жичните слушалки EarBuds с Lightning порт, но от очаквания тази есен iPhone 12 такива няма да има в кутията. 

Според анализатора така компанията ще стимулира продажбите на безжичните слушалки AirPods.

Куо прогнозира, че в края на годината Apple ще пусне специални промоционални условия за AirPods, като не очаква нов модел преди 2021 г. Анализаторът обаче счита, че продажбите на този аксесоар ще се увеличат с още и е повишил прогнозата си от 80 млн. на 93 млн. продадени броя за 2020 г.  

Освен заради идеята да подсили продажбите на безжичните си слушалки, този ход би имал смисъл и поради факта, че много потребители вече разполагат с по няколко модела подоби жични слушалки и неслучайно те изчезнаха от комплектите на редица смартфони и с Android. Така се намалява глобалният отпадък от електроника, а от друга страна Apple може да регулира цената спрямо това. 

Apple представи изцяло новия си Mac Pro - мощен настолен компютър с начална цена $5999

На започналата днес конференция за разработчици WWDC 2019 Apple представи дългоочаквания нов Mac Pro. Новата версия на настолния компютър няма…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer