Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple може да пренесе Screen Time, Siri Shortcuts и други екстри от iOS в компютрите си

Apple може да пренесе Screen Time, Siri Shortcuts и други екстри от iOS в компютрите си

1184
Написана от  nixanbal 20 април 2019
Apple може да пренесе Screen Time, Siri Shortcuts и други екстри от iOS в компютрите си

На задаващата се през юни Световна конференция за разработчици на Apple (WWDC) очакваме новини, основно свързани със софтуерните платформи на компанията. Една от ключовите новини там ще бъде пренасянето на различни екстри от iOS към macOS, на която се базират компютрите Apple, пише сайтът 9to5mac.com. 

Очаква се Screen Time, Siri Shortcuts и други характеристики на използваната от iPhone операционна система да бъдат прехвърлени и върху компютрите Mac. Това ще стане със следващата версия на тяхната платформа - macOS 10.15.

Siri Shortcuts, която дебютира с iOS 12, е една от по-интересните екстри, за които става дума в настоящата новина. Това е възможността с персонализирани гласови команди да се активират или управляват различни функционалности. На този етап Shortcuts ще работят само с т.нар. Marzipan приложения - пренесени приложения от iOS към macOS. 

С новия пакет инструменти за разработчиците, който ще бъде пуснат на WWDC през юни, се очаква всеки да може лесно да прехвърли своето приложение със Siri Shortcuts от iOS към macOS, така че добавянето на екстрата в компютрите на Apple ще има повече смисъл.

Колкото до Screen Time - ще работи по същия начин, по който и на iOS. В System Preferences ще има нов панел с възможност за настройки на тази функционалност, като потребителите ще могат да задават времеви лимити за ползване на различни приложения. Когат те бъдат достигнати, ще се появява известие и потребителят ще може или да затвори програмата, или да въведе парола и да продължи да я използва. 

Очакваме тези и още детайли около macOS 10.15 на 3 юни по време на WWDC, а пускането на софтуера към крайни потребители традиционно се очаква в началото на есента. 

Samsung представи 8k QLED телевизор с базирана на AI ъпскейлинг технология

Здравейте от City Cube на Messe Berlin, където в рамките на изложението IFA 2018 Samsung представи първия си QLED 8k…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer