Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple може да пренесе Screen Time, Siri Shortcuts и други екстри от iOS в компютрите си

Apple може да пренесе Screen Time, Siri Shortcuts и други екстри от iOS в компютрите си

1785
Написана от  nixanbal 20 април 2019
Apple може да пренесе Screen Time, Siri Shortcuts и други екстри от iOS в компютрите си

На задаващата се през юни Световна конференция за разработчици на Apple (WWDC) очакваме новини, основно свързани със софтуерните платформи на компанията. Една от ключовите новини там ще бъде пренасянето на различни екстри от iOS към macOS, на която се базират компютрите Apple, пише сайтът 9to5mac.com. 

Очаква се Screen Time, Siri Shortcuts и други характеристики на използваната от iPhone операционна система да бъдат прехвърлени и върху компютрите Mac. Това ще стане със следващата версия на тяхната платформа - macOS 10.15.

Siri Shortcuts, която дебютира с iOS 12, е една от по-интересните екстри, за които става дума в настоящата новина. Това е възможността с персонализирани гласови команди да се активират или управляват различни функционалности. На този етап Shortcuts ще работят само с т.нар. Marzipan приложения - пренесени приложения от iOS към macOS. 

С новия пакет инструменти за разработчиците, който ще бъде пуснат на WWDC през юни, се очаква всеки да може лесно да прехвърли своето приложение със Siri Shortcuts от iOS към macOS, така че добавянето на екстрата в компютрите на Apple ще има повече смисъл.

Колкото до Screen Time - ще работи по същия начин, по който и на iOS. В System Preferences ще има нов панел с възможност за настройки на тази функционалност, като потребителите ще могат да задават времеви лимити за ползване на различни приложения. Когат те бъдат достигнати, ще се появява известие и потребителят ще може или да затвори програмата, или да въведе парола и да продължи да я използва. 

Очакваме тези и още детайли около macOS 10.15 на 3 юни по време на WWDC, а пускането на софтуера към крайни потребители традиционно се очаква в началото на есента. 

Официална премиера на Samsung Galaxy Note 9 - повече мощ, батерия и чисто нов S-Pen

Ето го и него - на специалното събитие от серията UNPACKED току-що Samsung представи новия си топмодел при смартфоните -…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer