НачалоНовиниApple може да промени дизайна на клавиатурите в MacBook още тази година

Apple може да промени дизайна на клавиатурите в MacBook още тази година

954
Написана от  nixanbal 05 юли 2019
Apple може да промени дизайна на клавиатурите в MacBook още тази година

Apple планира да представи нова клавиатура за лаптопите си MacBook и така постепенно да се откаже от досегашния дизайн тип "пеперуда", който донесе редица проблеми и не се оказа особено предпочитан от потребителите. Според анализатора Минг-Чи Куо новото решение ще бъде показано за първи път тази година. 

Обновеният MacBook Air, който се очаква Apple да представи по-късно тази година, ще бъде първият лаптоп на компанията с новия тип клавиатура. Тя ще влезе и в серията MacBook Pro, но едва през 2020 г., очаква анализаторът. 

Последното изглежда означава, че очакваният през септември нов MacBook Pro с 16" дисплей няма да бъде с нея, а това е странно, имайки предвид, че дава началото на изцяло нова категория. 

Клавиатурата ще има дизайн тип ножица и ще бъде изцяло ново решение, а не нещо, което сме виждали в предишни модели на Apple. Тя ще бъде подсилена от фибростъкло, пише източникът, а цената ѝ ще бъде по-висока от тази на стандартните клавиатури с подобен дизайн, но по-ниска от тази на използваната в момента клавиатура тип "пеперуда". 

Очаква се новото решение да бъде с по-голяма дебелина, но това вероятно ще остане незабелязано от потребителите. 

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer