Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple може да пусне очила с добавена реалност през 2020 г.

Apple може да пусне очила с добавена реалност през 2020 г.

1139
Написана от  nixanbal 09 ноември 2017
Apple може да пусне очила с добавена реалност през 2020 г.

Добавената реалност е една от тенденциите в технологичния свят, към които Apple отдавна проявява интерес и наскоро се закачи за нея с пускането на iOS 11. Тим Кук обаче има по-сериозни амбиции в тази посока и според Bloomberg до 2020 г. може да видим първите AR очила, или очила с добавена реалност, от Купертино. 

Източникът пише, че Apple има агресивни планове да развие и да е готова с технологията до 2019 г., а продуктът да се появи през 2020-а. 

Очилата с добавена реалност няма да работят с iPhone, или поне няма да използват екрана му, а ще разчитат на свой дисплей. Освен това ще използват специално разработен чипсет и нова софтуерна платформа, наречена rOS.

Все още не е решено как потребителят ще управлява очилата и се тестват всякакви варианти - от тъчпанели, през гласови команди към Siri до жестове с глава. ОК, нека изключим последното още сега. 

Интересна подробност е, че Apple извършват тестове с HTC Vive, а освен това работели по очила от типа на Gear VR, в които се поставя смартфон, но отново - само за тестове на приложения с добавена реалност. 

Официална премиера на Samsung Galaxy Note 9 - повече мощ, батерия и чисто нов S-Pen

Ето го и него - на специалното събитие от серията UNPACKED току-що Samsung представи новия си топмодел при смартфоните -…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer