Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple може да пусне приложение за по-лесно преминаване от iPhone към Android

Apple може да пусне приложение за по-лесно преминаване от iPhone към Android

2901
Написана от  nixanbal 11 януари 2016
Apple може да пусне приложение за по-лесно преминаване от iPhone към Android

Наскоро Apple пусна първото си приложение за Android, което всъщност беше в услуга на техните потребители, получили по-лесен начин за прехвърляне на информацията си от операционната система на Google към iPhone. Сега обаче компанията на Тим Кук разработва инструмент тъкмо за обратния преход, гласи информация на The Telegraph. 

Според източника Apple разработва приложение, което ще позволи на потребителите на iPhone да прехвърлят информация като контакти, календарни събития, снимки и т.н. към новото си устройство с Android.

Странно решение, но според The Telegraph то е продиктувано от натиска на големите европейски оператори, които считат, че твърде малкият брой на прехвърлили се от iPhone към Android потребители до голяма степен се дължи на липсата на удобен начин за това. 

Източникът припомня, че Европа отдавна е загрижена за продължителната доминация на iPhone и преди години е имало въпроси към големите операторски групи дали няма скрити търговски споразумения с Apple. Разследването по-късно е прекратено, тъй като никой не е говорил по темата. 

Дали стабилните позиции на Apple се дължат на някакъв трик и имат ли повод европейските оператори и регулатори да се тревожат? 

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer