НачалоНовиниApple може да разполага с огъващо се стъкло от Corning до 2020 г.

Apple може да разполага с огъващо се стъкло от Corning до 2020 г.

1664
Написана от  nixanbal 05 март 2019
Apple може да разполага с огъващо се стъкло от Corning до 2020 г.

Apple традиционно не държи да яхва всяка нова вълна при технологиите, поне не още отначало. Така изглежда ще се случи и при смартфоните със сгъваеми дисплеи, които започват да се появяват при някои от водещите производители, но с iPhone може да почакаме поне до 2020 г. Само че добрата новина за феновете е, че дотогава Apple вероятно ще разполага с огъващо се стъкло, което ще защитава дисплеите на устройствата им. 

Настоящите решения за гъвкави дисплеи на смартфони разчитат на пластмасово покритие, което се смята за податливо на повече гънки и драскотини във времето. Стъклото от своя страна има по-висока устойчивост и е по-приятно на допир, но сгъването не е сред свойствата му. 

Само че Corning, компанията зад защитното стъкло Gorilla Glass, вече работи по такова огъващо се стъкло и се надява да бъде готова с финален продукт след по-малко от две години. Тогава може да видим решението и при първия iPhone със сгъваем дисплей, защото през 2017 г. Apple инвестира $200 милиона в звеното за проучвания и разработки на Corning.

патент на Apple

Наскоро пък се появиха патенти на компанията, потвърждаващи интереса ѝ към смартфоните с прегъващи се екрани. 

Темата за огъващото се стъкло не е толкова далечна за Corning, които имат вече Willow Glass, но поради някои свои специфики то не е подходящо за дисплеи на смартфони. 

Дали наистина ще видим iPhone със сгъваем дисплей през 2020 г., при това стъклен - времето ще покаже. Много вероятно е тогава и други компании да се възползват от разработката на Corning, или пък да се появят нейни алтернативи, но тази, както и всички останали подробности по темата, засега остават в сферата на спекулациите. 

на изображението горе - Huawei Mate X

Sony Xperia 1 II предлага четворна камера с оптика ZEISS и технологии от фотоапаратите Alpha

Sony представи днес новия си топмодел Xperia 1 II, който е наследник на миналогодишния Xperia 1 и носи подобрения в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer