НачалоНовиниApple може да ускори въвеждането на mini-LED дисплеи при таблетите и компютрите си

Apple може да ускори въвеждането на mini-LED дисплеи при таблетите и компютрите си

448
Написана от  nixanbal 21 септември 2020
Apple може да ускори въвеждането на mini-LED дисплеи при таблетите и компютрите си

От доста време насам се говори, че Apple планира да смени не само процесорите, но и екраните на своите компютри. Компанията от Купертино ще използва mini-LED панели, при това не само за Mac, а и за таблетите си iPad. Новината сега е, че този преход към новата технология може да се случи по-бързо от първоначално очакваното. 

Новините идват от сайта MacRumors.com, който се позовава на информация от анализатора Минг-Чи Куо. Според нея Apple ще добави втори доставчик на mini-LED панели, което ще позволи на компанията още през 2021 г. да предложи повече продукти с този тип екрани. 

По-рано Куо прогнозираше, че едва 10-20% от доставките на iPad и Mac през 2021 г. ще бъдат с новите mini-LED дисплеи, но сега очакванията му са за 30-40% от iPad и 20-30% от MacBook. 

apple apple-silicon xcode-alert 06222020 big.jpg.large 2x copy

Припомням ви, че още преди няколко месеца се заговори, че Apple планира преход към mini-LED, като Куо дори заложи 6 конкретни устройства, които ще бъдат представени с новия тип дисплеи до края на 2021 г. Това са 12.9" ‌iPad Pro‌, 27" iMac Pro, 14.1" MacBook Pro, 16" ‌‌MacBook Pro‌‌, 10.2" ‌iPad‌ и 7.9" ‌‌iPad‌‌ mini.

При mini-LED панелите се използват между 1000 и 10 000 индивидуални диода, които предлагат редица преимущества пред традиционните LED екрани, като резултатът от образа е много по-близък до този на OLED панел, без да включва недостатъците на последната технология, пише MacRumors.com. Mini-LED може да осигури по-дълбоко черно, по-ярки, по-контрастни и по-богати цветове спрямо LED-базираните дисплеи.

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer