Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple наема експерта по изкуствен интелект на Google, за да подобри Siri

Apple наема експерта по изкуствен интелект на Google, за да подобри Siri

1753
Написана от  nixanbal 05 април 2018
Apple наема експерта по изкуствен интелект на Google, за да подобри Siri

Apple е привлякла в редиците си току-що напусналия Google експерт в сферата на изкуствения интелект Джон Джанандреа. Очаква се той да помогне на Тим Кук с развитието на гласовия асистент Siri, който по мнение на експерти (и не само) изостава от Google Assistant. 

Досега Джанандреа оглавяваше екипа, развиващ търсенето и изкуствения интелект в конкурентния лагер. Новите му отговорности в Apple ще са сходни - ще отговаря за стратегията в сферата на машинното самообучение и изкуствения интелект.

Джанандреа ще докладва директно на Тим Кук, каквато чест имат само още 15 служители на Apple. 

John-Giannandrea.max-2800x2800

Назначението се определя като голям успех за Apple, които до момента са считани за изоставащия отбор в сферата на изкуствения интелект - технология, която става все по-важна за големите компании. Тя позволява на устройствата им да се справят с все по-сложни задачи, включително разпознаване на глас и разпознаване на хора в снимки, пише The New York Times. 

Джон Джанадреа се присъединява към Google с придобиването на стартъпа Metaweb през 2010 г., в който той е главен технологичен директор. 

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer