НачалоНовиниApple няма да получи облекчения за вноса на Mac Pro с части от Китай, заяви Тръмп

Apple няма да получи облекчения за вноса на Mac Pro с части от Китай, заяви Тръмп

1362
Написана от  nixanbal 27 юли 2019
Apple няма да получи облекчения за вноса на Mac Pro с части от Китай, заяви Тръмп

Няма да има никакви компромиси и облекчения за Apple, заяви в Twitter американският президент Доналд Тръмп. Той публикува това съобщение в отговор на информацията, че Тим Кук ще търси отстъпки за произвежданите в Китай части за Mac Pro, върху които САЩ налага по-високи тарифи при внос в страната.

Припомням ви, че новият Mac Pro, който Apple обяви през юни и ще пусне на пазара по-късно тази година, ще бъде сглобяван в Китай. Това е в контраст с досегашната стратегия на компанията за това устройство, чийто предишен модел (онзи с форма на кошче за боклук) се произвеждаше в САЩ. 

Тръмп

Въпреки съзнателното решение да измести производството на новия Mac Pro в Китай, с която САЩ никак не се разбира напоследък, Apple поиска отстъпки от тарифите, наложени на внасяните от там стоки. Тръмп обаче не е склонен на компромиси и сподели това в съобщение в Twitter. 

"Правете ги в САЩ и няма да има тарифи!", заяви американският президент. 

Тръмп

Друг любопитен туит на Тръмп от последните дни засяга цифровия данък, който Франция обяви, че ще налага на големите технологични гиганти, основно американски компании. "Ако някой ще им налага данъци, това трябва да е родната им страна, САЩ. Скоро ще обявим съществени реципрочни мерки на глупостта на Макрон", обяви @realDonaldTrump, допълвайки, че винаги е казвал, че американското вино е по-добро от френското. Oh well...

Apple представи новия iPhone SE с 4.7" дисплей за 479 евро

Случи се! 4 години след оригиналния iPhone SE днес Apple представи неговото второ поколение. Новият iPhone SE разполага с 4.7"…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer