НачалоНовиниApple обещава ъпдейт за iPhone 13 Pro, който ще изключи автоматичното преминаване към макро режим

Apple обещава ъпдейт за iPhone 13 Pro, който ще изключи автоматичното преминаване към макро режим

447
Написана от  nixanbal 22 септември 2021
Apple обещава ъпдейт за iPhone 13 Pro, който ще изключи автоматичното преминаване към макро режим

С премиум моделите си iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max тази година Apple въведе функцията за макро снимки и видеоклипове - нещо, което се предлага в света на Android от години, но не бих казал, че е особено вълнуваща и търсена екстра. Оказва се, че при iPhone макро режимът се включва автоматично и няма възможност това да се случва ръчно. Засега. 

Макро режимът влиза в Pro моделите на iPhone 13 и е възможен с тяхната нова ултраширока камера, която има автофокус и по-широка бленда. Той позволява снимки и видеозапис от много близко разстояние до обекта - до 2 см.

След първите ревюта на американските журналисти, където смартфоните ще излязат малко по-рано, става ясно, че тази екстра се включва автоматично. Когато обективът на телефона е по-близо от 10 см до обекта камерата преминава в макро режим и няма възможност това превключване да бъде изключено. Засега.

iPhone 13 Pro

Apple е отговорила на множеството запитвания и обещава, че ще пусне софтуерна актуализация за iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max, която ще позволи ръчното превключване към макро режим. Не се посочва конкретна дата за ъпдейта, но той ще бъде готов "тази есен", така че потребителите могат да го очакват до края на годината.

Също на по-късен етап ще бъде въведена друга от новите функции за iPhone 13 Pro и 13 Pro Max - ProRes видеозапис. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer