Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple обмисля изнасяне на 15% до 30% от производството на устройствата си извън Китай

Apple обмисля изнасяне на 15% до 30% от производството на устройствата си извън Китай

833
Написана от  nixanbal 19 юни 2019
Apple обмисля изнасяне на 15% до 30% от производството на устройствата си извън Китай

Apple е предприела първи стъпки към изнасяне на част от производството на свои устройства извън китай, съобщава Nikkei Asian Review, цитиран от CNBC. Според източника американската компания, която е застрашена от по-високи такси на изнасяните към САЩ стоки, вече обсъжда със своите партньори какви са възможностите.

Между 15% и 30% от произвежданите устройства на Apple в Китай скоро може да се произвеждат в Югоизточна Азия, като Apple е поискала варианти и оценка на възможностите. 

Били са запитани сглобяващите iPhone партньори Foxconn, Pegatron, Wistron, но също така и тези, които произвеждат MacBook - Qanta Computer, iPad - Compal Electronics, както и AirPods - Inventec, Luxshare-ICT и Goertek, предава Nikkei. 

Възможните места за изнасяне на част от производството са Мексико, Индия, Виетнам, Индонезия и Малайзия, като Индия и Виетнам са сред най-вероятните варианти, поне що се отнася до смартфони, пише източникът. 

Припомням ви, че преди няколко дни от Foxconn коментираха, че при нужда са готови да откликнат на молба от Apple за прехвърляне на част от продукцията на iPhone към други свои фабрики. 

Източникът твърди, че екип на Apple от над 30 души е зает с преговори и планове за намиране на нови локации. Възможности се обсъждат и с доставчици, и с правителства на различни страни, които могат да предложат финансови облекчения, за да привлекат Apple на своя територия. Няма поставен краен срок за процеса, но според Nikkei може да отнеме поне 18 месеца за започване на новата продукция след финализиране преговорите за място.

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer