Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple обяви, че iPhone Xr е най-продаваният им смартфон през последните седмици

Apple обяви, че iPhone Xr е най-продаваният им смартфон през последните седмици

1711
Написана от  nixanbal 29 ноември 2018
Apple обяви, че iPhone Xr е най-продаваният им смартфон през последните седмици

iPhone Xr е най-продаваният ни смартфон през всяка от седмиците, откакто е на пазара, сподели в интервю за CNET вицепрезидентът на продуктовия маркетинг в Apple Грег Джосуиак. Официалният коментар идва на фона на слухове, че дори този най-достъпен модел на компанията се продава слабо и Apple са съкратили поръчките за него. 

Информацията, че струващият $749 iPhone Xr е по-продаван от iPhone Xs ($999) и iPhone Xs Max ($1099) не е голяма изненада, защото цената му е осезаемо по-ниска от другите два модела, без компромисите в характеристиките да са сериозни. Освен това никой друг модел не се предлага в толкова разнообразни цветове на корпуса.

От друга страна Джосуиак не дава никакви конкретни числа за продажбите, така че е трудно да направим някакъв съществен извод за мащабите успеха на iPhone Xr. Дали той наистина е толкова голям бестселър или просто е по-популярен от слабо продаваните Xs и Xs Max. 

Така или иначе, Apple предупреди, че не очаква бляскави резултати покрай коледното тримесечие, но дали все пак има повод за сериозно притеснение ще разберем с финансовия отчет през януари. 

На живо от премиерата на новите смартфони Nokia в Барселона

Здравейте от Музея за съвременно изкуство на Барселона, където за втора поредна година HMD Global организира представянето на новите си…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer