НачалоНовиниApple обяви кои модели iPhone, iPad и Mac ще получат ъпдейт през есента

Apple обяви кои модели iPhone, iPad и Mac ще получат ъпдейт през есента

2913
Написана от  nixanbal 04 юни 2019
Apple обяви кои модели iPhone, iPad и Mac ще получат ъпдейт през есента

Apple обнови всички свои софтуерни платформи на WWDC 2019, като ключовият въпрос, както обикновено, е кои устройства ще могат да бъдат актуализирани. Ето и пълния списък с моделите iPhone, iPad и Mac, годни за ъпдейт тази есен, както и тези, които вече няма да получават софтуерна поддръжка.

iOS 13 идва наесен за iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus и дори за iPhone SE. Плейърът iPod touch (7-мо поколение) също ще бъде обновен. 

Това означава, че от годишните ъпдейти отпадат iPhone 5S, iPhone 6 и iPhone 6 Plus, а също и плейърът iPod touch (6-о поколение).

Току-що обявената iPadOS 13 за таблетите на Apple ще излезе през есента като ъпдейт за 12.9-инчовия iPad Pro, 11-инчовия iPad Pro, 10.5-инчовия iPad Pro, 9.7-инчовия iPad Pro, iPad (6-о поколение), iPad (5-о поколение), iPad mini (5-о поколение), iPad mini 4, iPad Air (3-то поколение) и iPad Air 2.

Това означава, че актуализации вече няма да получават iPad mini 2 и iPad mini 3, както и оригиналният iPad Air.

Колкото до новата macOS Catalina за компютрите Mac на Apple - тя ще бъде пусната като ъпдейт наесен за 12-инчовия MacBook, за MacBook Air от 2012 и по-новите, за MacBook Pro от 2012 и по-новите, за Mac mini от 2012 и по-новите, за iMac от 2012 и по-новите, както и за iMac Pro, Mac Pro от 2013 и по-новия (от 2019).

Доста богат списък при компютрите, който включва дори моята допотопна машина от 2012 г. Остава ми да освободя достатъчно място, за да мога да направя ъпдейта. 

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer