НачалоНовиниApple обяви събитие за 18 октомври, очакваме MacBook Pro с по-мощен процесор

Apple обяви събитие за 18 октомври, очакваме MacBook Pro с по-мощен процесор

579
Написана от  nixanbal 12 октомври 2021
Apple обяви събитие за 18 октомври, очакваме MacBook Pro с по-мощен процесор

Apple обяви днес датата на очакваното си октомврийско събитие, което ще се състои на 18-и. След по-малко от седмица в обичайния вече онлайн формат се очаква компанията да представи новите си лаптопи MacBook Pro с по-мощен чипсет Apple Silicon, но не само. 

Според слуховете до момента Apple планира да пусне два нови модела MacBook Pro с 14" и 16" екрани, които да използват mini-LED технология за дисплеите си и да се базират на нов, по-мощен чипсет, разработен от компанията. Възможно е това да бъде Apple M1X.

Марк Гърман от Bloomberg очаква чипсетът M1X да има 10-ядрен процесор и графика с 16 или 32 ядра, което е сериозен ъпгрейд спрямо M1 и неговия 8-ядрен процесор и 7-/8-ядрена графика. 

Сред останалите новости в тези модели са завръщане на магнитното зарядно MagSafe, HDMI порт и SD четец за карти памет, както и отпадането на Touch Bar-a в горната част на клавиатурата. 

Говори се още, че M1X ще се появи и в нов модел Mac Mini, който ще има повече портове от актуалния днес. Слушалки AirPods също са в плановете на Apple, но дали ще бъдат обявени на 18-и - предстои да разберем. 

Събитието ще може да се гледа в сайта на Apple https://www.apple.com/apple-events/

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer