Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple отчете 5% спад в общите приходи заради 15% по-малко постъпления от iPhone

Apple отчете 5% спад в общите приходи заради 15% по-малко постъпления от iPhone

1118
Написана от  nixanbal 30 януари 2019
Apple отчете 5% спад в общите приходи заради 15% по-малко постъпления от iPhone

След като в първите дни на 2019-а Apple направи историческа корекция на очакваните финансови резултати за последните три месеца на годината, днес финалните данни са налице. Компанията отчита 5% спад в общите приходи на годишна база до $84.3 милиарда, което се дължи изцяло на по-слабия интерес към iPhone. 

Приходите от iPhone за периода октомври-декември 2018 г. са се понижили с 15%, но Тим Кук обръща внимание, че приходите от всички други категории бележат 19% ръст

Постъпленията от услуги са достигнали рекордните $10.9 милиарда, или 19% годишен ръст, а сериозен ръст има още в приходите от категориите на Mac (9% нагоре), тази на носими устройства, технологии за дома и аксесоари (33% нагоре), както и от iPad (17% ръст).  

Сектор услуги всъщност е оформя като новата златна кокошка за Тим Кук, като в него влизат iCloud, App Store, Apple Music, Apple Pay, iTunes, iBooks, AppleCare, а много скоро очакваме и услуга за стрийминг на видео съдържание. Дали обаче всичко това в близко бъдеще ще успее да компенсира забавянето в търсенето на iPhone - предстои да разберем. 

За първите три месеца на 2019 г. Apple очаква приходи между $55 и $59 милиарда, което е нов спад на годишна база. Припомням ви, че за същия период през 2018 г. компанията отчете $61.2 милиарда приходи. 

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer