Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple отчете най-успешното си лятно тримесечие, въпреки спада в продажбите на iPhone

Apple отчете най-успешното си лятно тримесечие, въпреки спада в продажбите на iPhone

1323
Написана от  nixanbal 31 октомври 2019
Apple отчете най-успешното си лятно тримесечие, въпреки спада в продажбите на iPhone

Apple публикува финансовите си резултати за тримесечието, приключило на 28 септември, които показват рекордни приходи ($64 милиарда), макар и на фона на спад в продажбите на iPhone. Спасителният пояс за компанията се оказват услугите, на които Купертино все повече залага, за да компенсира хардуера. 

Приходите от iPhone за тримесечието са били $33.36 милиарда, което е около 9.2% спад спрямо същия период на миналата година ($36.76 млрд.).

При Mac също има 5% спад до $6.99 милиарда, а при iPad ($4.65 млрд.) и носимите технологии, тези за дома и аксесоарите ($6.52 млрд.) има сериозен скок.

Най-важното перо обаче е бизнесът с услугите, който е донесъл на Apple $12.5 млрд. - сериозно увеличение спрямо $11.46 млрд. за миналата година и $10.6 млрд. за по-предишната. Apple отчита над 450 милиона платени абонамента за различни услуги спрямо 330 млн. година по-рано. Това показва, че стратегията на компанията да прехвърли фокуса от iPhone към услугите работи успешно и тези резултати идват дори преди старта на Apple TV+ - новата абонаментна услуга за стрийминг на видео съдържание, която ще бъде достъпна в началото на ноември. 

Тъкмо заради Apple TV+, заради новото поколение iPhone 11 и заради новите слушалки AirPods Pro Тим Кук очаква добрите резултати да се задържат и през настоящото тримесечие. 

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer