Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple отчита 46.89 милиона продажби на iPhone и 20% ръст в приходите за последното тримесечие

Apple отчита 46.89 милиона продажби на iPhone и 20% ръст в приходите за последното тримесечие

2195
Написана от  nixanbal 02 ноември 2018
Apple отчита 46.89 милиона продажби на iPhone и 20% ръст в приходите за последното тримесечие

Apple обяви финансовите си резултати за лятното тримесечие (юли-септември), с което отчита сериозен скок от 20 на сто в приходите и 46.89 милиона продадени бройки от iPhone, което е съвсем малко повече спрямо същия период на миналата година. 

За последното тримесечие на фискалната 2018 г. компанията от Купертино съобщава за нови "рекордни постижения", включващи $62.9 милиарда приходи ($52.6 млрд. за Q4/2017) и $14.12 милиарда печалба ($10.7 млрд. за Q4/2017).

Продажбите на iPhone за периода са били 46.89 млн., тези на iPad - 9.69 млн., а тези на Mac - 5.3 млн. И въпреки че промяната в продадените бройки от популярните смартфони на Apple е незначителна, компанията отчита цели 29% ръст в приходите от тях. Това, разбира се, се дължи на ръста в цените на тези устройства, който изглежда не носи никакъв негативен ефект за производителя. 

Apple съобщи, че за това тримесечие е постигнала рекордни приходи от iPhone и носими технологии, както и рекорд за всички времена от продажби на Mac и услуги.

Apple отчита и 27% ръст в приходите от услуги - перо, което става все по-важно и все по-голямо за бизнеса им.

От компанията посочват, че през тази си фискална година са продали двумилиардното си устройство с iOS, а App Store е станал на 10 години. 

За коледното тримесечие (октомври-декември) Apple очаква между $89 и $93 милиарда приходи. 

След всичко това Apple обяви, че от следващия отчетен период няма да съобщава за брой продадени устройства от никоя категория. Причината за това била, че броят на продадените устройства вече не е толкова важен, колкото е бил преди години. 

Snapdragon 845 в детайли - какво ни очаква от новите премиум смартфони през 2018 г.

Qualcomm окончателно повдигна завесата над новия си премиум чипсет Snapdragon 845 и вече имаме всичките му спецификации. Новата мобилна платформа…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer