НачалоНовиниApple отчита нов спад в продажбите на iPhone, но и сериозен ръст на услугите, iPad и носими технологии

Apple отчита нов спад в продажбите на iPhone, но и сериозен ръст на услугите, iPad и носими технологии

1392
Написана от  nixanbal 01 май 2019
Apple отчита нов спад в продажбите на iPhone, но и сериозен ръст на услугите, iPad и носими технологии

Apple публикува финансовия си отчет за първите три месеца на календарната 2019 г., с които съобщава за 5% спад в общите приходи на годишна база. Той до голяма степен се дължи на все още ключовия продукт на компанията - iPhone, но успоредно се затвърждава тенденцията за нарастващо за финансовите резултати значение на сектор услуги. 

Тим Кук вече не споделя отделни данни за броя на продадените продукти, но според IDC за периода януари-март продажбите на iPhone са се свили с цели 30% (на фона на 6.6% спад за целия пазар) и компанията отново е отстъпила второто място на Huawei. 

В същото време Apple продължава да показва сериозен прогрес в приходите от услуги, които от известно време насам са фокус за производителя и тема, която ще изисква все по-детайлно внимание. Приходите от услуги за тримесечието са били $11.45 милиарда (16% ръст), което ги превръща във втората най-важна категория за компанията от Купертино, веднага след iPhone ($31.05 млрд. приходи). 

Припомням ви, че наскоро Apple обяви още няколко ключови нови услуги с абонамент, които тепърва предстои да стартират. 

За периода Apple отчита още "най-големия ръст в продажбите на iPad от 6 години насам", което е подпомогнато от новите модели iPad Air и iPad mini, появили се през март. 

Розово е небето и над категорията носими продукти, където Apple Watch се радва на интерес, а при безжичните слушалки AirPods компанията продължава да наваксва с производството, за да отговори на голямото търсене. Тим Кук дори определи AirPods като "културен феномен". 

ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Това е първият смартфон със сгъваем дисплей, който получавам за по-продължително ползване и се радвам, че…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer