Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple отчита по-високи приходи при по-малко продадени бройки iPhone

Apple отчита по-високи приходи при по-малко продадени бройки iPhone

1848
Написана от  nixanbal 02 февруари 2018
Apple отчита по-високи приходи при по-малко продадени бройки iPhone

77.3 милиона продадени смартфона iPhone отчита Apple във финансовите си резултати за последните три месеца на календарната 2017 г. Това означава, че iPhone X не е успял да постави нов рекорд за компанията, тъй като по брой продажбите всъщност са с малко над процент надолу. На този фон обаче юбилейният модел е спомогнал за сериозен ръст в приходите.

Още по темата

$61.58 милиарда са приходите от iPhone за тримесечието, което е ръст от 11.69% спрямо $54.38 милиарда за същия период година по-рано. Това означава, че при по-малко продадени бройки смартфони Apple вече печели повече. И причината е ясна - високата цена от $1000 за iPhone X. 

Средната продажна цена на смартфон iPhone е била $796 - с около $100 по-висока от тази за същото тримесечие на предходната година. 

Категорията на услугите продължава да става все по-печеливша за Apple (18% ръст), а общите приходи на компанията са $88.3 милиарда - 13% ръст.

Тим Кук обяви, че iPhone X е надминал техните очаквания и че е бил най-продаваният iPhone всяка седмица, откакто е на пазара. 

За първите три месеца на календарната 2018 г. Apple очаква $60 милиарда приходи - ръст спрямо $51.5 милиарда година по-рано. 

Honor 8X обещава да предложи "най-доброто съотношение цена-качество" в смартфон през 2018 г.

Honor 8X вече официално е факт и стана ясно, че до няколко седмици можем да го очакваме на българския пазар.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer