Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple отчита по-високи приходи при по-малко продадени бройки iPhone

Apple отчита по-високи приходи при по-малко продадени бройки iPhone

1617
Написана от  nixanbal 02 февруари 2018
Apple отчита по-високи приходи при по-малко продадени бройки iPhone

77.3 милиона продадени смартфона iPhone отчита Apple във финансовите си резултати за последните три месеца на календарната 2017 г. Това означава, че iPhone X не е успял да постави нов рекорд за компанията, тъй като по брой продажбите всъщност са с малко над процент надолу. На този фон обаче юбилейният модел е спомогнал за сериозен ръст в приходите.

Още по темата

$61.58 милиарда са приходите от iPhone за тримесечието, което е ръст от 11.69% спрямо $54.38 милиарда за същия период година по-рано. Това означава, че при по-малко продадени бройки смартфони Apple вече печели повече. И причината е ясна - високата цена от $1000 за iPhone X. 

Средната продажна цена на смартфон iPhone е била $796 - с около $100 по-висока от тази за същото тримесечие на предходната година. 

Категорията на услугите продължава да става все по-печеливша за Apple (18% ръст), а общите приходи на компанията са $88.3 милиарда - 13% ръст.

Тим Кук обяви, че iPhone X е надминал техните очаквания и че е бил най-продаваният iPhone всяка седмица, откакто е на пазара. 

За първите три месеца на календарната 2018 г. Apple очаква $60 милиарда приходи - ръст спрямо $51.5 милиарда година по-рано. 

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer