Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple отчита рекордните $300 милиона приходи от игри и приложения само на 1 януари

Apple отчита рекордните $300 милиона приходи от игри и приложения само на 1 януари

1306
Написана от  nixanbal 06 януари 2018
Apple отчита рекордните $300 милиона приходи от игри и приложения само на 1 януари

Новата година за Apple започва с нов рекорд, свързан с поръчките от App Store. Компанията обяви, че само за 1 януари 2018-а потребителите на iOS устройства са закупили игри и приложения за повече от $300 милиона. 

Сумата е абсолютен рекорд, отчитат от Apple. Също по данни на компанията общите поръчки от App Store за 7-дневния период, започващ на Бъдни Вечер, са прехвърлили $890 милиона, като те са направени от рекорден брой потребители. 

Онлайн магазинът на Apple продължава да бъде сериозен източник на приходи, както за компанията, така и за разработчиците на приложения. За 2017 г. създателите на съдържание за App Store са спечелили $26.5 милиарда - над 30% повече спрямо 2016-а.

Доста сериозно число за последните 12 месеца, имайки предвид, че общите приходи за разработчици на iOS от стартирането му през юли 2008 г. досега са $86 милиарда. 

App Store

От Apple посочват, че на 21 декември играта Pokemon Go се е завърнала на върха на App Store благодарение на ъпдейта си с нови AR функционалности, изградени с помощта на пакета инструменти на Apple ARKit. 

Държавна субсидия от 5000 евро и без ДДС за електромобил, искат от ААП

Държавата да въведе субсидия от 5000 евро при покупка на електромобил и 2500 евро за плъгин хибрид. За това настоява Асоциацията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer