Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниApple патентова конфигурираща се автоматично система за умен дом

Apple патентова конфигурираща се автоматично система за умен дом

400
Написана от  nixanbal 14 февруари 2020
Apple патентова конфигурираща се автоматично система за умен дом

Появи се информация за нов патент на Apple, който дава интересна подсказка накъде гледа компанията от Купертино. Става въпрос за система за умен дом, която ще може да се конфигурира сама.

Според описанието на патента тази система на Apple ще може автоматично да засича новите смарт устройства, да разбира в коя стая са и да ги настройва спрямо това. Целта на това решение е потребителите да бъдат улеснени в изграждането на своя умен дом и да не се затрудняват винаги когато добавят ново устройство към него. 

Системата ще може разпознава и обзавеждането в стаите, но по-интересното - хората, които се разхождат в тях. Всеки човек ще може да получи и специално ниво на достъп до умния дом, в зависимост от дадените му права. 

Screenshot 2020-02-14 at 9.47.51

Разбира се, този патент не означава автоматично, че скоро ще видим подобно решение от Apple. Възможно е да минат години, докато системата за умен дом на компанията бъде представена във финален вариант. 

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer