НачалоНовиниApple подготвя магнитна външна батерия за iPhone 12

Apple подготвя магнитна външна батерия за iPhone 12

554
Написана от  nixanbal 19 февруари 2021
Apple подготвя магнитна външна батерия за iPhone 12

Apple разработва външна батерия за серията iPhone 12, която ще се прикрепва към гърба на устройствата чрез магнити и ще ги зарежда по безжичен път. Това съобщава Марк Гърман от Bloomberg, който тези дни не спира да споделя предварителна информация за плановете на американската компания. 

Аксесоарът изглежда ще разчита на MagSafe - новата система за прикрепване на аксесоари към смартфоните iPhone 12, която не е нищо твърде високотехнологично и всъщност използва магнити. До момента Apple е предложила различни видове калъфчета, както и портфейл, които използват MagSafe за по-стабилно прикрепване към смартфона. 

Може би най-популярният аксесоар с MagSafe обаче е кръглата подложка за безжично зареждане на Apple. Нещо подобно ще бъде и външната батерия, само че зареждането ще става от собствения ѝ капацитет, а не чрез кабел и връзка с електрическата мрежа. 

Apple и досега е предлагала външни батерии за смартфоните си, само че под формата на защитни калъфчета, които просто имат по-дебел гръб, съдържащ батерията (изображението по-долу). В случая обаче не става дума за аксесоар със защитна функция.

MRXL2 AV3 GEO US

Според източници на Bloomberg някои прототипи от въпросната MagSafe външна батерия са с бяла гумирана повърхност, а целта на Apple е магнитите да са достатъчно силни, за да я държат здраво прикрепена към гърба на iPhone. 

Към момента обаче разработката на аксесоара е възпрепятствана от някои софтуерни проблеми и според Гърман премиерата на продукта може да се забави, а не е изключено и изцяло да отпадне от плановете на компанията. 

Изображението е от macrumors.com. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer