НачалоНовиниApple подготвя най-големия си iPhone досега, както и по-евтина версия на iPhone X

Apple подготвя най-големия си iPhone досега, както и по-евтина версия на iPhone X

4854
Написана от  nixanbal 04 март 2018
Apple подготвя най-големия си iPhone досега, както и по-евтина версия на iPhone X

Apple планира да представи три нови смартфона тази година, сред които и най-големия си iPhone досега. Устройството ще бъде позиционирано в най-високия ценови сегмент и ще предлага всички най-нови технологии на компанията, а диагоналът на дисплея му ще бъде цели 6.5 инча, съобщава Bloomberg. 

6.5-инчовият iPhone обаче няма да бъде по-голям от 5.5-инчовия iPhone 8 Plus, тъй като ще залага на дисплей с тънки рамки, какъвто има и iPhone X. 

Резолюцията на 6.5-инчовия дисплей ще бъде 1242x2688 пиксела, панелът OLED, а изрязаната част в горния край също ще бъде запазена и ще побира сензорите за Face ID.

Устройството ще бъде насочено основно към бизнес потребителите, които ще могат да използват големия екран за работа с офис документи, таблици и да работят с две приложения едновременно, пише източникът. 

Освен по-скъп и голям iPhone се задава и по-евтин модел с дизайна на iPhone X

Освен това Apple ще пусне 5.8" ъпгрейд на iPhone X, както и по-достъпен модел на база на този дизайн, но с LCD панел и без някои екстри. Последното устройство ще бъде насочено към хората, които не са склонни да платят високата цена от около $1000, но все пак държат на тази визия и някои ключови възможности от iPhone X - Face ID и безрамков дисплей. 

Очаква се по-скъпите два модела да имат и златна версия, а в някои региони Apple ще предложи и двусимова версия на по-големия си модел. 

Дали новото трио ще привлече повече потребители от iPhone X и ще изиграе ли важна роля за представянето на Apple в края на 2018 г. - предстои да разберем. 

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer