НачалоНовиниApple подготвя важни подобрения в картите си с iOS 8, твърди слух

Apple подготвя важни подобрения в картите си с iOS 8, твърди слух

2246
Написана от  nixanbal 13 март 2014
Apple подготвя важни подобрения в картите си с iOS 8, твърди слух

През 2012 г. Apple реши да се раздели с Google и тяхното приложение Maps, а на негово място предложи своите карти. Същите доведоха до сериозни главоболия за производителя, бяха причина за няколко уволнения и се оказаха проблем, върху който Apple трябва да положи сериозни усилия, за да разреши. Нова информация от 9to5mac твърди, че в следващата версия на платформата iOS 8 ще видим важни подобрения по Apple Maps, които ще целят да направят приложението по-предпочитаната навигация от Google Maps. Последните все още са налични в App Store за допълнително изтегляне и се радват на потребителския интерес.

Навигация с градския транспорт ще бъде една от новите екстри в iOS 8

Следващата версия на Apple Maps ще предлага много подобрения, не толкова по интерфейса, колкото функционални и свързани с по-коректни данни.

За това според източника свидетелстват наскоро придобити по-малки компании, които се очаква да помогнат на Apple за по-богат каталог с интересни точки (POI), по-детайлна картография и нови възможности.

Една от новите екстри вероятно ще бъде вграждането на навигация в градския транспорт, която ще се предлага за много големи градове по света. Конкурентни приложения в момента също предлагат маршрути чрез автобуси и метро, но за ограничен кръг страни. 

Друга новост, която се подготвя за Apple Maps, е приложение с разширена реалност за разглеждане на заобикалящите ни интересни обекти в реална обстановка. Тази екстра също е позната от други навигационни приложения, но източникът твърди, че Apple може да не я включи още в задаващата се нова версия на Maps за iOS 8, а да я пусне "през следващите години".

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer