НачалоНовиниApple прави промени в отключването на iPhone заради маските, които затрудняват Face ID

Apple прави промени в отключването на iPhone заради маските, които затрудняват Face ID

453
Написана от  nixanbal 30 април 2020
Apple прави промени в отключването на iPhone заради маските, които затрудняват Face ID

Apple пусна трета бета версия на iOS 13.5 за тестове от разработчиците, с която ще бъдат направени промени в отключването на iPhone с цел улесняване на потребителите по време на пандемията. В софтуера става ясно, че процесът на отключване с парола ще бъде опростен, защото на много потребители им се налага да използват кода си, докато носят маски на лицата си. 

От кода на софтуера става ясно, че екранът за въвеждане на паролата ще може да бъде изведен директно с движение на пръста от долу нагоре по екрана. До момента до него се стигаше след неколкократни неуспешни опити за разпознаване на лицето чрез сканиращата технология Face ID.

Докато милиони потребители по света носят маски обаче вариантът за използване на Face ID е невъзможен и създава затруднения и риск при пипане и свалянена маската, за да бъде разпознато лицето. Разбира се, технологията може да бъде изключена, но пък това означава, че дори когато са си у дома без маска потребителите трябва да въвеждат парола. 

Новата бета версия на iOS също така е първата, която включва кодът, който ще позволи създаването на приложения за известяване на потребителите, в случай че са били в контакт със заразен с COVID-19. Припомням ви, че това е съвместна инициатива на Apple и Google

На живо от световната премиера на Honor View 20

Здравейте от френската столица, където тук, в Salle Pleyel, днес Honor представи новия си топмодел View 20. Смартфонът предлага топконфигурация,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer